Brysselkålsoppa

Rester från julbordet, kanske?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 400 g brysselkål
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 100 g hackad spenat
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g laxrom
  • 2 msk finhackad gräslök

Gör så här

  1. Snitta, skölj och skiva purjolöken och ansa brysselkålen.
  2. Koka upp buljongen, lägg i grönsakerna och koka ca 10 minuter.
  3. Tillsätt spenat och grädde.
  4. Koka upp under omrörning och mixa i matberedare eller mixer.
  5. Krydda med salt och peppar.
  6. Lägg crème fraiche, laxrom och gräslök i soppan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr