Bulgursallad med frukt och rostade nötter

Mogna persikor, mynta, getost och rostade nötter- en sallad för livsnjutare. 559 kalorier per portion 37 g fett 20 g protein 34 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ dl bulgur
  • 2 persikor
  • 1½ dl jordgubbar eller hallon
  • 200 g chévreost
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 påse blandade salladsskott, 80g
  • 2 msk olivolja
  • ½ citron, 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Kärna ur persikorna och skär dem i klyftor.
  3. Skölj och dela jordgubbarna. Smula chévren.
  4. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna några minuter tills de fått vacker färg.
  5. Varva bulgur med frukt, chévre, hasselnötter och sallad.
  6. Blanda olja, citonsaft, salt och peppar och vänd ihop med salladen.
  7. Toppa med mynta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept