Bulgursallad med lufttorkad skinka

Bulgur är krossat vete som här får extra smak genom att kokas i örtbuljong.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 6 dl örtbuljong
  • 100 g frysta haricots verts
  • 1 burk svarta bönor, à 400 g
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka sallad, t ex ekbladsallad
  • 150 g lufttorkad skinka i tunna skivor
  • Dressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 krm sambal oelek

Gör så här

  1. Koka upp buljongen i en kastrull.
  2. Tillsätt bulgur och koka på svag värme ca 10 min.
  3. Häll av buljongen.
  4. Blanda ner haricots verts i bulguren.
  5. Lägg på locket och låt stå ca 5 min.
  6. Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem i kallt vatten.
  7. Skala och skiva löken tunt.
  8. Halvera tomaterna.
  9. Varva bulgur med svarta bönor, rödlök, körsbärstomater och sallad i en skål eller på ett uppläggningsfat.
  10. Lägg skinkan överst.
  11. Blanda matyoghurt och sambal oelek till en dressing.
  12. Servera salladen med dressing och bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…