Buljongkokt kyckling med ruccolasallad och rostade pinjenötter

En elegant och lättlagad sommarlunch.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst, á 125g
  • 2 dl créme fraiche
  • Rivvet skal av 1 citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 gurka
  • 1 ask ruccola, ca 70g
  • Tillbehör:
  • Kokt färskpotatis

Gör så här

  1. Blanda créme fraiche med citronskal och saft, smaka av med salt och peppar.
  2. Koka kycklingbrösten i buljong (precis så att det täcker) ca 15 minuter eller tills de är helt genomkokta.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Skär gurkan i tärningar och skölj ruccolan.
  4. Blanda gurka och ruccola och lägg på ett fat. Skär kycklingen i tunna skivor och lägg ovanpå. Strö över pinjenötter.
  5. Servera med créme fraiche, nykokt potatis och malen svartpeppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…