Busenkel fiskgratäng

Den här gratängen är väldigt enkel att göra. Kokt potatis är gott till. Men pasta passar också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt alaska pollock eller torskfilé, 400 g
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 2 påsar hollandaisesås
  • 1 liten purjolök
  • 75 g smör
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 tomater
  • Riven ost efter behag

Gör så här

  1. Lägg fiskbitarna i en smord form, krydda med salt och citronpeppar.
  2. Strimla purjon, skiva tomaterna och täck fisken med detta.
  3. Smält smöret, vispa i såspulvret och häll i gräddmjölken. Koka någon minut, och häll blandningen över fisken. Strö riven ost över. Gratinera i 200 grader ca. 30 min.
  4. Serveras med kokt potatis och broccoli.

Kommentarer

otroligt gott !!!! alla hemma älskar den !
Riktigt god och enkel !!! Ungarna älskar den och jag har spunnit vidare och tillsätter räkor när det är 5 min kvar . Toppengratäng Fredrik
Hej. Har idag ätit din fiskgratäng. Håller med om att den var busenkel. Den var så jättegod så detta receptet kommer vi att göra fler gånger. Jag tog ett fiskblock (torsk )och det blev så lyckat. Tack för receptet. en klar 4 får du från oss. Kram Siv

Liknande recept

@mrsc

Grebbestads köttbullar

Stingiga köttbullar till kräftbuffén – julbordet – påsk eller när du tycker du vill bjuda på smakrika köttbullar.