Cajunkryddad fiskfilé

Dessa fiskfiléer blir oemotståndliga när de sammanförs med det kryddstarka cajunköket.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 - 8 fiskfiléer av vit fisk , t . ex . torsk eller spätta
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • Citroner till garnering
  • Panering:
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk färdigblandad cajunkrydda eller 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk chilipeppar
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • ½ tsk vitlökspulver

Gör så här

  1. Blanda paneringen väl på ett smörpapper: mjöl, paprikapulver, chilipeppar, svartpeppar och vitlökspulver. Ett alternativ är att blanda mjölet med 1 msk färdigblandad cajunkrydda.
  2. Panera fisken på båda sidor och skaka av överflödig mjölblandning. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme.
  3. Stek filéerna ca 5 minuter. Vänd dem en gång. De är färdiga när fiskköttet är vitt och inte längre är genomskinligt. Det tar lite längre tid för torsk och lite kortare tid för spätta.
  4. Lägg upp fisken på en tallrik och garnera med citron. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…