Cajunpotatis

Knaprigt, kryddigt och supergott Viktväktarrecept! Passar bra som förrätt eller tillbehör med en yoghurtdipp och salsa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar á 200 g
  • 2 tsk cajunkrydda (eller egen blandning av 2 krm vardera av vitlökspulver, svartpeppar, cayennepepparoch paprikapulver)
  • 4 tsk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • Yoghurtdipp:
  • 3 dl naturell lättyoghurt (jag föredrar turkisk yoghurt)
  • 4 msk gräddfil (utesluts om man använder turkisk yoghurt)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad gräslök
  • Salsa
  • 20 körsbärstomater, delade på fyra
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 grön chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 tsk pressad citron

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. 2. Skär potatisen i 8 klyftor vardera och koka dem 5 min i lättsaltat vatten. Häll av och strö över cajunkryddan alt. den egna kryddblandningen. Lägg på en plåt och droppa över oljan. Ställ in i ugnen i 20 min eller tills de är knapriga och fått fin färg. Vänd på dem efter halva tiden.
  3. 3. Blanda ingredienserna till salsan och låt stå i 10 min så att smakerna får utvecklas.
  4. 4. Rör ihop yoghurt, ev gräddfil, vitlök, gräslök, salt och peppar och servera som dipp till potatisklyforna

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept