Cake med krabba

Franskt, matigt bröd som ger ett spännande intryck. Krabbpinnar som läggs på längden ner i formen blir färgglada och aptitliga tillsammans med gröna ärter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g gröna djupfrysta ärter
  • 1 knippe persilja
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 100 g riven ost
  • 1 dl olivolja
  • 10 krabbpinnar
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka ärterna i 3 minuter. Mixa persiljan. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa äggen och blanda med mjölk, ost, olja och persilja. Rör ner mjölblandningen. Salta och peppra.
  3. Blanda noga och rör ner ärterna.
  4. Häll hälften av smeten i en avlång brödform, ca 1½ liter.
  5. Lägg ut krabbpinnarna i rader och häll sedan på resten av smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…