Calvaros tacogratäng

En tacogratäng som serveras med grönsallad. Går till viss del att förbereda dagen innan om man vill. Jättegod och lite annorlunda som alltid brukar uppskattas av våra gäster.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 stora tortillabröd
  • 800 g köttfärs, går att ha både mer och mindre. Men tar man mer så rekommenderar jag att ta en kryddpåse till.
  • 2-2½ dl majs
  • 40 g tacokrydda (1påse)
  • 230 g pineapple salsa (1 burk)
  • 2 dl lätt creme fraiche paprika chili (1burk)
  • Ev. riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugenen på 220 grader.
  2. Stek köttfärsen och blanda i tacokrydda och majs. Häll gärna i något mer vatten än vad som står på påsen.
  3. Smörj en fyrkantig gratängform eller lägg några matskedar köttfärs och salsa i botten så att bröden inte bränner fast.
  4. Fördela köttfärsen i bröden och rulla ihop. Lägg intill varandra i formen. Häll över pineapplesalsa och paprika chilli creme fraichen.
  5. Smeta ut som ett "lock över rullarna. Strö ev. riven ost över och gratinera i ugn i ca. 15minuter

Kommentarer

Kanon. Vi åt denna idag som söndagsmiddag. Nästa gång skall jag ha i pressad vitlök. 4:a i betyg.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr