Capresesoppa

Capresesoppa är den varma varianten av den klassiska rätten Insalata Caprese. Mozzarellan smälter i den varma soppan och allt blir magiskt gott. Server gärna tillsammans med bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 burkar Zeta Plommontomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 st Zeta Soltorkade Tomater med Balsamvinäger
  • 1 skiva vitt surdegsbröd, smulad
  • ½ tsk strösocker
  • 1 msk Zeta Balsamvinäger Vit
  • ½ dl Zeta Olivolja Extra Vergine
  • 2 st Zeta Mozzarella di Bufala Campana D.O.P. (á 125 g), delad i bitar
  • 1 kruka färsk basilika
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa tomaterna, vitlök, soltorkad tomat, bröd, socker, balsamvinäger, det mesta av basilikabladen och olivolja till en slät soppa i en kastrull och värm försiktigt.
  2. Smaka av med salt, peppar och eventuellt ytterligare vinäger.
  3. Servera soppan ljummen toppad med mozzarella och några basilikablad och några droppar god olivolja. Soppan går även att servera kall.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept