Ceviche

Råmarinerad fisk - den "kokar" i marinaden. Väldigt fräscht och gott en varm sommardag. Det går att variera innehållet - prova örter, frukt och grönsaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g vit saltvattensfisk - flundra, torsk etc
  • 2 lime
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 finhackad röd chili
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 finhackade vårlökar
  • 1 näve finhackad färsk koriander

Gör så här

  1. Skär fisken i små tärningar. Blanda med hackad vårlök, chili och koriander. Pressa limen och citronen, blanda med oljan och häll över. Ställ kallt i minst 6-7 timmar. Rätten bör vändas några gånger under marineringen.
  2. Ät tillsammans med smakneutrala kex eller bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…