Champinjoncrème till grillat och bröd mm

En mycket mångsidig champinjoncrème. Lägg en klick på nygrillat eller stekt kött istället för aromsmör. Använd istället för leverpastej på bröd. En mycket bra fyllning i smörgåstårtor. Även helt perfekt som fyllning av gurkbåtar. Gör gärna en stor sats, för den går perfekt att frysa. Tycker man att den grå färgen är tråkig, så ersätter man en del av saltet med kinesisk soya. Du får då en mörkbrun crème.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6-7 hg Färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk crème fraiche (34 %)
  • 2 msk majonnäs (80 %)
  • 1 msk dill
  • 50 g ost (valfri sort)
  • 50 g purjolök
  • 2 msk bostongurka

Gör så här

  1. Skär champinjonerna i mindre bitar, finhacka dill och purjolök, finriv osten.
  2. Lägg smöret i en stor kastrull och låt smälta på medelvärme.
  3. Lägg i champinjoner och rör om, låt stå till svampen släppt sin vätska och den kokat in igen.
  4. Det brukar ta ca 20-30 minuter, pressa då i vitlöken samt salta och peppra, rör om väl.
  5. Häll sen över i en bunke och låt svalna helt.
  6. Tillsätt crème fraiche och majonnäs, kör sen med mixerstav till en slät och fast röra.
  7. Blanda sist i dill, ost, purjolök och bostongurka och rör om väl.
  8. Smaka av om mer salt eller peppar behövs.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…