Champinjonpaté med råris och nötter

En "grön" paté med råris och nötter är delikat i smaken. Riktigt gott med bröd till och kanske några salladsblad, så blir det en lätt lunch.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 gula lökar
  • 600 g champinjoner
  • Olja
  • 1 ½ dl hasselnötter
  • 3 stora ägg
  • 2 dl kesella 10%
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 dl kokt råris
  • 3-4 msk grahamsmjöl
  • Salt
  • Malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Putsa och hacka champinjonerna.
  4. Fräs löken i oljan tills den är glansig och lägg sedan i champinjonerna.
  5. Stek under omrörning ca 5-6 minuter tills, svampen är mjuk och lätt brynt.
  6. Stek en stund på hög värme tills vätskan ångar av eller häll av den.
  7. Rosta nötterna i en torr het panna och grovhacka dem.
  8. Vispa eller rör ihop övriga ingredienser.
  9. Blanda i svamp och lök och häll i en smord ugnsform, gärna en avlång brödform.
  10. Grädda patén 40-50 minuter i ugnens nedre del tills den känns fast och är genomgräddad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@anderstam

Ostfiskpinne i kuvert

I min ljuva ungdom brukade jag grilla fiskpinnar i brödrosten och lägga i ett korvbröd. En riktigt smaskig ungkarlsmiddag ansåg jag då. Har med…

@mrsc

Räksallad med ris

Salladen med räkor och ris når en ny dimension smaksatt med parmesan och vitlök. Fräsch, lätt och god passar den till såväl lunch som…