Champinjonspätta

Servera gärna till lite gröna ärtor och klyftad citron. Jag gjorde med vanligt kokt potatis vilket var mycket gott. Ökade tiden i ugnen med 5-10 minuter och öste efter halva tiden.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g spättafilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk citronsaft
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 msk matfett
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 1 msk fiskfond
  • 4 port potatismos med ägg

Gör så här

  1. Krydda fileérna med salt, peppar och timjan. Droppa över citronsaft, rulla ihop. Lägg rullarna i en form.
  2. Hacka svamp och lök, fräs i matfett tills vätskan kokat in.
  3. Tillsätt grädde och fond, koka upp. Häll såsen över fisken. Spritsa mos runt om och gratinera i 200 grader i ca: 15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept