Chicago-style Pan Pizza

Billys i all ära men detta är ORIGINALET! Eller... Ja, ganska nära iaf. :) Det här receptet ger 4 brottarportioner eller 6 "normala" dito.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g pizzadeg för panpizza(finns flera bra recept här på sajten)
  • 600 g Salsiccia eller annan vitlökskorv
  • 5 dl mozzarella, riven
  • 300 g skivade, färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olja, gärna oliv
  • 300-400 g färdig pizzasås på burk. (eller gör din egen om du hellre vill det)
  • 1 dl parmesan, färskriven eller hyvlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Kavla ut degen till en storlek av 25x35 cm ca och placera den i en långpanna.
  3. Sprid ut pizzasåsen och mozzarellan jämnt över degen.
  4. Skiva korven i tunna "slantar".
  5. Fräs korven i medelvarm panna under ständig omrörning så att den bli jämnt gyllenbrun (den får inte bli för mörk). Ta av korven med en hålslev så följer inte så mycket stekflott med.
  6. Svetta löken och svampen i stekflottet från korven så att de blir mjuka och svampens överskottsvatten kokt bort. Fördela över pizzan.
  7. Strö över parmesanosten jämnt och baka av i 25-30 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…