Chili con carne

Mat med lite sting i

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk chilipulver/Cayenne peppar (torkad chili för starkare smak)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 morot
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g kidneybönor
  • 800 g vita bönor
  • 400 g krossade tomater
  • 10 g smör eller cocosfett att steka i

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken tillsammans med hälften av kryddorna på medel/hög värme i smöret tillsammans med tomatpurén tills det får en gyllenbrun färg. Viktigt att röra om för att undvika att det bränns.
  3. Fräs nötfärsen i samma stekpanna. Salta och peppra medan färsen tar färg.
  4. När färsen är genomstekt flyttar du över den och löken i en djupare stekpanna/gryta. Allt blandas tillsammans med en riven morot och krossade tomater. Tillsätt lite vatten, buljongtärning, resten av kryddorna och kidneybönor. Sist blandas i de vita bönorna.
  5. Serveras som det är eller med ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…