Chili con carne

Enkel chili con carne som serverades med den obligatoriska Röda råkostmixen med smulad fetaost (får helt enkelt inte nog!).

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 1 kg nötfärs
  • 400 g hela tomater
  • 400 g krossade tomater
  • 410 g stora vita bönor
  • 410 g kidneybönor
  • 4 stora schalottenlök
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 röd chili
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm chilipulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk garlic&peppar
  • 1 tsk havssalt
  • 1 knippe persilja till garnering

Gör så här

  1. Börja med att hacka upp schalottenlök och vitlök och stek dem i en stor gryta, häll ner köttfärsen och krydda ordentligt.
  2. Slå sedan över burken med hela tomater och krossade tomater och låt allting puttra ihop i några minuter. Släng sen ner en tärning med buljong, båda förpackningar med bönor och krydda igen och låt allting ligga och puttra i minst 15 minuter men helst längre. Jag åt den efter 15 min men lät den sedan stå på i ca 2 timmar på låg värme, till Olof som jobbade sent och till det som blev över till de andra middagarna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…