Chili con carne á la Ollepelle

Min riktigt goda chili con carne. Fått det av en kille från Kalifornien.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 500 g fläskfärs
  • 4 msk olivolja
  • 1 ½ dl hackad lök
  • 3 klyftor vitlök
  • ½ kg tomater, flådda, urkärnade och tärnade
  • 2 ½ dl köttbuljong
  • 3 tsk chilipulver
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk koriander
  • 2 msk maizenamjöl
  • 5-6 dl kokta vita bönor (ev. burkbönor)

Gör så här

  1. Flå tomaterna genom att hastigt sänka ner dem i hett vatten någon, några minuter och dra sedan av skalet. Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Tärna tomaterna.
  2. Fräs färs och lök i oljan tills det fått färg. Tillsätt de andra ingredienserna, förutom maizena och bönor. Låt det småputtra ca 20 minuter.
  3. Tillsätt maizena och bönor och koka upp ca 5 minuter.
  4. Servera med bröd och sallad.
  5. Kan med fördel göras dagen innan. Men vänta med bönorna till den skall värmas.

Kommentarer

Fantastiskt gott, har haft många bjudningar med denna rätt.

Liknande recept

@roskerstin

Fisksurprise

En god fiskrätt med många smaker, kunde tom ’lura’ min sambo som inte är förtjust i fisk, men tack vare baconet så gick rätten…