Chili- och kycklingnudlar med paprika och cashewnötter

Kyckling är gott i wok tycker jag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 snackpaprikor el. röd paprika
  • 2 röda chili, t.ex. spansk peppar
  • 3 salladslökar
  • 3 msk jordnöts- eller rapsolja
  • 2 dl grovhackade saltade cashewnötter
  • 2 msk fisksås
  • 4 msk japansk soja
  • 3 msk pressad citron
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl korianderblad till garnering (kan hoppas över eller ersättas med bladpersilja)

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag.
  2. Strimla kycklingen.
  3. Kärna ur och skär paprika (jag tycker snackpaprika är godast) och chili i små bitar. Ansa och skär löken i bitar, 2-3 cm långa.
  4. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka kycklingen ca 3 min under omrörning. Tillsätt nötterna och stek ytterligare 2-3 min. Tillsätt fisksåsen och rör om. Ta upp kyckling och nötter på ett fat.
  5. Woka grönsakerna i resten av oljan 3-4 min. Blanda i kyckling, nötter och nudlar. Låt allt precis bara bli varmt. Smaksätt med soja, citron och socker. Garnera eventuellt med korianderblad eller bladpersilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept