Chili- och limemarinerad lax med thaigurka

Thaigurka finns i välsorterade butiker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 laxkotletter eller portionsbitar av laxfilé, (500 g)
  • Marinad:
  • 1 röd chili, urkärnad och strimlad
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk olja
  • Gurksallad:
  • 1 gurka, hyvlad i långa skivor
  • 1-2 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 msk risvinäger eller ljus vinäger
  • 1 msk socker
  • 2 krm salt
  • 2 msk färsk koriander, hackad
  • Tillbehör:
  • Kokt jasminris
  • Limeklyftor

Gör så här

  1. Fjälla ev laxen och bred ut den i en form.
  2. Blanda marinaden och häll den över fisken.
  3. Täck över och låt marinera i kylen ca 1 timme.
  4. Lägg gurkan i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna till salladen och blanda ner i gurkan.
  5. Torka av ytan lite på laxen och grilla eller stek den 3- 4 minuter per sida. Häll i resten av marinaden i pannan och låt den hettas upp.
  6. Servera lax och sallad med marinadskyn och tillbehör.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…