Chilimarinerad fläskfilé

Kan det bli godare???!!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 grön spansk peppar
  • 0,5 dl olja
  • saften av en lime
  • 1 msk brun farin
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 5 dl lätt creme fraiche
  • skal av en lime
  • 1 msk brun farin (jag brukar ta betydligt mer...)
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén. Skölj och kärna ur den spanska pepparn Blanda pepparn med olja, limesaft, farin och salt i en plastpåse. Lägg i fläskfilén och marinera ca 2 timmar i kylskåpet (vänd påsen ett par gånger under tiden). Rör ihop ingredienserna till såsen. Låt stå kallt till servering. Ta upp fläskfilén ur marinaden och bryn den runtom i en stekpanna. Sätt in fläskfilén i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min. Servera med sås, bakad potatis och sallad.

Kommentarer

Jag gjorde detta som söndagsmiddag, och det blev hur gott som helst! Köttet och såsen passade väldigt bra ihop. Jag serverade med potatisklyftor och sallad.

Liknande recept