Chinese barbecued spareribs

I boken "Amerikansk mat för svenska hem" 1968, finns det här receptet på grillade revbensspjäll: "Chinese Barbecued Spareribs".

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ kg revbensspjäll
  • Grillsås:
  • 1 dl soja
  • 1 dl ananasjuice
  • 2 msk sherry
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 tsk ingefära
  • 3 msk brunt farinsocker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen. Slå såsen över revbensspjällen. Marinera helst över natten i kylskåpet i en plastpåse. Vänd på revbenen tre eller fyra gånger. Grilla revbensspjällen ca 15 cm från värmen. Ös med såsen under grillningen.
  2. Grilla ca 20-30 min på varje sida eller tills de är möra och vackert grillade.
  3. Du kan också tillaga revbensspjällen i ugnen.
  4. Ugn 175 grader.
  5. Lägg revbensspjällen i en långpanna.
  6. Häll grillsåsen över revbensspjällen.
  7. Täck revbensspjället med ett lock eller foliepapper.
  8. Stek i ugnen i ca 1 timme. Ta av foliepappret efter 1 timme.
  9. Stek sedan revbenspjället i 30 minuter till eller tills köttet är mört och genomstekt. Köttet bör vändas och ösas med grillsåsen flera gånger under stekningen.
  10. På fotot har jag stekt mina spjäll i ugnen.
  11. Servera med t.ex. grillsåsen, kokt ris, french fries,
  12. cole-slaw, sallad...

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@bodil56

Marinerade grillbitar

Genom att marinera köttet före grillningen får man det dels mörare, dels också fylligt kryddat. Det betyder med andra ord att man kan välja…