Chorizogryta med blomkål och tomat

Jag blandade till det här lite på känn, inspirerad av mat jag blivit bjuden på, när jag skulle laga något med lågt GI.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 schalottenlökar
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl matvete
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 kruka basilika
  • 3 chorizokorvar
  • Salt
  • Peppar
  • Ev tabasco
  • Olivolja till stekning

Gör så här

  1. Du behöver en ganska djup gryta och en stekpanna.
  2. Häll en skvätt olivolja i kastrullen.
  3. Skiva vitlök och schalottenlök. Fräs löken i kastrullen tills den är mjuk, men utan att den får färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärningen och låt det koka upp.
  4. Tillsätt matvetet och 1 tsk salt. Koka under lock på svag värme i ca 6 minuter.
  5. Bryt eller skär blomkålen i små buketter. Blanda ner dem i grytan. Låt koka ytterligare ca 6 minuter.
  6. Skär korven i centimetertjocka skivor. Bryn den snabbt i olivolja i het stekpanna. Den ska bara få färg och yta.
  7. Skär eller riv basilikan grovt. Blanda ner den och korven i grytan. Krydda efter behag med salt och svartpeppar.
  8. Om du vill ha en gryta med lite mer sting kan du även ha i några droppar tabasco.
  9. Låt koka ytterligare ca 3 minuter, eller tills blomkålen känns lagom mjuk. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…