Chorizogryta med rotfrukter

Det här är god vardagsmat med sting i. Hur starkt bestämmer du med valet av korv. Barnen älskade det..

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g chorizo eller annan kryddig korv
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g blandade rotfrukter, t.ex. morötter, palsternacka och rotselleri
  • 1 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ dl chilisås
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Skär korven i knubbiga bitar. Stek ev. korvbitarna i en stekpanna med matfett så att de får stekyta. Skala och skiva löken och skär rotfrukterna i bitar eller skivor. Smält matfett i en gryta och fräs lök och rotfrukter några minuter utan att de tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, kryddor och chilisås. Koka upp och sjud under lock på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, ca 15 min. lägg i korven och låt allt koka upp. Smaka av och strö över hackad persilja.
  2. Vill man ha fylligare sås kan man blanda i en förpackning krossade tomater.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr