Chorizosoppa med ört- och vitlökstortilla

Buffé nr 11 2008, sid 21

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 potatisar (ca 300 g)
  • 4 schalottenlökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 6 chorizokorvar (600 g)
  • 2 burkar stora vita bönor (à 400 g)
  • 2 paket salsa med kidneybönor, tomater och majs (à 380 g, eller annan salsa med bönor eller linser)
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ dl konc grönsaksfond
  • 6 dl vatten
  • Olivolja
  • Vitlöks- och örttortilla:
  • 2 burkar färskost med vitlök och örter (à 125 g)
  • 2 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %)
  • 1/2 påse rucola (35 g)
  • 3 mjuka tortillabröd

Gör så här

  1. Skala och skär potatisarna i mindre bitar. Skala och skär schalottenlökarna i kvartar. Skala och finhacka vitlöken. Skär chorizon i skivor. Skölj de vita bönorna.
  2. Fräs lök, vitlök och korv några minuter i en stor kastrull i 1 msk olivolja. Lägg i potatis, salsa, bönor och spiskummin. Häll på fond och vatten och låt det hela småkoka i 15 minuter, eller tills potatisen är färdig.
  3. Vitlöks- och örttortilla:
  4. Rör ihop färskost och yoghurt. Grovhacka rucola och blanda i. Bre röran på 3 mjuka tortillabröd och rulla ihop. Skär varje rulle i 4 bitar. Servera till soppan

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…