Ciderskinka med ananas

En god rätt som jag fått av en kompis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 1/4 kg färsk skinkstek
  • 1 stor burk ananasringar i ananasjuice
  • 3 dl cider alkoholfri från butik
  • 2 dl ananasjuice ur burken
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 grovhackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor i bitar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • Till såsen:
  • 4 dl silad koklag
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Mät upp och koka ihop lagen i en kastrull som rymmer skinkan. Stick i en köttermometer i den tjockaste delen av skinkan. Lägg i skinkan i lagen och täck med ett lock. Sjud på svag värme tills termometern visar +80-82 grader.
  2. Tag upp skinkan och låt den vila under tiden såsen tillagas.
  3. Sila lagen och koka upp. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner den i lagen. Smaka av med salt och peppar. Koka såsen i 5 min.
  4. Skär skinkan i tunna skivor. Värm ananasringarna i resterande lag. Serveras till kokt potatis och en god sallad.
  5. Tips:
  6. Ananasen kan bytas ut mot persikor på burk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept