Citron- och vitlökskyckling

En god pastarätt med kyckling som inte är så "såsig".

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g färsk pasta
  • eller
  • 400 g torkad pasta
  • ½ purjolök, den vita delen
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 msk olja till stekning
  • ca 400 g kycklingfilé (bröst- el. lårfilé)
  • 2 krm fänkålsfrön
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • Garnering:
  • 2 msk hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Håll varmt.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Smält ca 1 msk smör i en het stek- eller traktörpanna och fräs purjolöken mjuk i 3-4 min. Salta och peppra. Ta upp den ur pannan och håll varmt.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar eller strimla den. Fräs den i pannan med 1 msk smör och 1 msk olja i 4-5 min.
  4. Strö över fänkålsfrön och vitlök. Salta och peppra. Häll på citronjuicen. Sänk värmen något och låt allt puttra ihop i 3-4 min.
  5. Arrangera pastan på tallrikar tillsammans med citronkycklingen och purjolöken. Strö över bladpersilja.
  6. Kokta morötter är gott till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept