Citronbakad aubergine med citrontahini

Bakad aubergine går hem året runt, men blir extra god om den får gosa ihop i ugnen tillsammans med frisk citron. Tahini älskar också citron, helst i mängder. Auberginen serveras bäst rumstempererad, men funkar även strålande kall.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Citronbakad aubergine:
  • 2 auberginer, ca 400 g
  • Olivolja
  • 2 citroner
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Citrontahini:
  • 1 dl tahini (sesampasta)
  • 4 citroner, saften
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl vatten
  • 3 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering:
  • Granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Citronbakad aubergine:
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skiva auberginerna och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Skiva citronerna tunt och lägg över aubergineskivorna. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Baka i ugnen i 15-20 minuter eller tills allt har fått fint med färg. Ta ut och låt svalna.
  4. Citrontahini:
  5. Mixa ihop samtliga ingredienser till en slät sås med hjälp av en stavmixer.
  6. Lägg upp auberginen fint på ett serveringsfat. Ringla över citrontahini och strö över granatäppelkärnor. Klart!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…