Citrongräskyckling

Snabblagad och smakrik rätt som passar hela familjen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 citrongräs
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk rörsocker eller farinsocker
  • 3 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 3 salladslökar
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk sesamolja
  • Salt
  • Tillbehör:
  • Kokt jasminris

Gör så här

  1. Strimla kycklingen. Krossa citrongräset och dela på mitten.
  2. Lägg kött, citrongräs, farinsocker och fisksås i en plastpåse. Låt det marinera i 1 timme. Ta sedan bort citrongräset.
  3. Hacka vitlöken. Finhacka chilifrukten och strimla salladslökarna. Hetta upp oljan i en wokpanna. Stek vitlök och chili, tillsätt kycklingköttet, lite i taget. Stek tills fin färg och tills kycklingen är genomstekt.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna och fräs allt. Smaka av med salt eller mer fisksås. Servera kycklingwoken med jasminris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept