Citronlax

Enkelt och gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600-800g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 2dl cream fraich
  • rivet skal och saft av en 1/2 citron
  • 1 tsk fransk ljus senap
  • 1 tsk salvia
  • Till servering:
  • kokt pressad potatis
  • nykokt grön sparris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader Skär 600-800 laxfilé i portionsbitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat, krydda med salt och peppar. Bland 2 dl cream fraich med rivet skal och saften av en halv citron, 1 tsk frans ljus senap och 1 tsk salvia. Bred blandningen över laxen. Stek i mitten av ugnen i ca 15 min. Servera med pressad potatis och nykokt grön sparris.

Kommentarer

Det här var jättegott. Dubblade såsen (vi gillar sås) och bytte salvian mot timjan. Kommer att göra detta fler gånger.
Det här receptet är sååå gott! Görs ofta hemma hos oss.

Liknande recept