Citronmarinerade oliver med vitlöksstickor

Trevlig och gott på buffén...som förrätt...som plockmat...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili, liten
  • 50 g fetaost
  • 12 svarta och12 gröna oliver eller efter smak
  • 1 msk olivolja
  • Timjan, några kvistar
  • Vitlöksstickor:
  • 1 liten baguette
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Flingsalt efter smak

Gör så här

  1. Ugn 250 grader.
  2. Borsta och tvätta citronen väl och skär den i små tärningar.
  3. Skiva vitlöken tunt och finhacka urkärnad chilifrukt.
  4. Skär osten i små tärningar.
  5. Blanda oliverna med citron, vitlök, chili, olivolja och timjan. Vänd försiktigt ner osten. Täck och ställ kallt några timmar eller över en natt.
  6. Skär baguetten i 3-4 skivor på längden och skär sedan varje skiva i 2-3 stickor.
  7. Lägg brödet på en plåt. Pensla alla sidor med oljan blandad med vitlök. Strö över lite salt.
  8. Sätt in i övre delen av ugnen tills de fått lite färg,
  9. 5-10 minuter. Servera stickorna varma eller kalla.

Kommentarer

Jätte gott. Tog lite mer olivolja.

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr