Citronstekt kyckling i medelhavsstil

Läckert och lättlagat i typisk medelhavsanda

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 färsk eller tinad kyckling
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk smör
  • 1½ msk pressad saft av citron
  • Medelhavsgrönsaker:
  • 2 små auberginer
  • 4-5 tomater
  • ½ dl olivolja
  • 2 tsk oregano
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Dela varje aubergine i fyra bitar och skåra snittytorna. Halvera tomaterna.
  2. Lägg grönsakerna i en ugnsäker form. Ringla över olja. Strö över oregano och mal över svartpeppar. Sätt in i ugnen i 35 minuter.
  3. Dela under tiden kycklingen i 8 delar. Salta och peppra runtom. Hetta upp smöret och citronsaften i en stor stekpanna. Lägg i kycklingdelarna med skinnsidan ner. Stek på medelhög värme i 2-3 minuter tills skinnet fått rejält med färg och blivit krispigt.
  4. Ta ut formen ur ugnen och lägg ner kycklingen bland grönsakerna och häll över stekskyn. Ställ tillbaka formen i ugnen i 20 minuter.
  5. Servera kycklingen med grönsakerna, skyn och potatismos.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept