Citrusfräsch kycklingpasta

Pastarätt med krispig fänkål och fräscha citrustoner.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350 g pasta, tex gnocchi
  • 1 fänkål, stor, ca 350 g
  • 3 vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 msk olivolja
  • Finrivet skal av 1 citron
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1½ msk konc kycklingfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • Malen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag men spara ca 1 dl av kokvattnet till såsen.
  2. Ansa, dela och strimla fänkålen. Spara fänkålsdillen.
  3. skala och skiva vitlöksklyftorna, dela körsbärstomaterna.
  4. Strimla kycklingfiléerna.
  5. Fräs vitlök och fänkål i 2 msk olivolja ca 2 minuter i en stekpanna. Blanda i tomaterna och fräs ytterligare ca 2 minuter. Tillsätt rivet citronskal. Krydda med salt och peppar.
  6. Ta upp fräset och lägg åt sidan.
  7. Stek kycklingen runtom i 1 msk olivolja ca 5 minuter. Häll på kycklingfond, vispgrädde och pastavattnet. Låt koka ca 5 minuter utan lock. Blanda ner grönsakerna och låt allt bli varmt. Vänd ner hackad fänkålsdill.
  8. Servera den nykokta pastan med såsen. Toppa med riven parmesanost och mal över lite svartpeppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept