Connys Frestelse. (från Jämtland)

Denna frestelse uppstod för några år sedan efter en lyckad surstömmings skiva som jag anordnade och som har blivit en uppskattad återkomst bland mina vänner. En synerligen god frestelse ägnat åt alla glada Jämtlänningar och andra gourmet personer. Denna rätt bör ätas med andakt, men burken öppnas utomhus eller under sockerdricka för att inte grannarna ska börja undra vad som hänt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor burk Rödeulv,
  • 8-9 stora mandelpotatisar, (går även att annvända vilken sorts potatis man vill,)
  • 2 stora gul lökar,
  • 3 dl vispgrädde,
  • ½ nypa salt,
  • Peppar efter behag,
  • 2 msk smör.
  • Ströbröd.

Gör så här

  1. Denna rätt bör ätas med andakt, men burken öppnas utomhus eller under sockerdricka för att inte grannarna ska börja undra vad som hänt.
  2. Skala potatisen och skär den i strimlor. Skala och strimla löken till ringar. Filèa strömmingen rensa bort rygg och stjärt fenan, använd oxå romen om det finns.
  3. Varva potatis och lök med strömingsfilèrna. Krydda med lite salt men tänk på att strömmingen i sig är lite salt coh peppra på varje potatis lager. Översta lagret ska vara potatis. Häll över surströmingsspad och grädde och strö på ströbröd, klicka på smöret.
  4. Gräddas i 225 grader i ca 45 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…