Crab cakes

en amerikansk klassiker. Hemligheten är att göra dessa små biffar så pass fasta att de håller ihop men ändå saftiga och lösa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 liten morot
  • 2 msk smör
  • 2 burkar krabbkött (ca 240g,utan vatten)
  • 2 äggulor
  • 1 dl ströbröd,gärna panko(Japanskt ströbröd)
  • 3/4 dl majonäs
  • 2 msk dijonsenap, gärna grov
  • 1 msk pressad citron
  • ca 1 krm svartpeppar
  • 1-2 krm tabasco
  • 1 tsk salt
  • 4 msk olivolja

Gör så här

  1. Finhacka lök, selleri och morot. Fräs allt detta i smör några minuter utan att bitarna tar färg. Låt svalna
  2. Låt krabbköttet rinna av ordentligt i en sil ( VIKTI GT annars blir smeten för lös.) Vispa äggulorna i en bunke och blanda ner krabbkött, ströbröd, majonäs, senap, citron, peppar, tabasco och salt.
  3. Låt gärna smeten stå en stund i kylen. Forma smeten till 12 små biffar. Stek i olivolja i omgångar, ca 2 minuter på varje sida tills de precis är genomstekta. Låt svalna på ett galler och servera rumstempurerade

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept