Creme a la ninon

såg enkelt gott ut...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 cm purjolök
  • 600 g frysta ärtor
  • 5 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mousserande vin/torr champagne
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 cm färskriven pepparrot
  • Hårt tunnbröd
  • parmesanost

Gör så här

  1. Hacka purjolök eller en liten schalottenlök, fräs mjuk i lite smör. Häll i ärtor, vatten (inte för mycket, ta lite i taget) och grönsaksfond. Koka ärtorna mjuka och smaka av med salt och peppar. Mixa soppan slät med mixerstav.
  2. Strax innan servering, tillsätt vispgrädde och mousserande vitt vin eller torr champagne! Smaka av igen. Garnera med crème fraiche med färskriven pepparrot.
  3. Bryt det hårda tunnbrödet i mindre bitar. Riv färsk parmesanost. Lägg i ugnen cirka 2 min eller till osten smält och fått färg

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…