Creme kantarell

Den här goda och milda svampcocotten kan lagas i förväg och ljummas inför serveringen, men allra godast är den

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 l färska kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl mjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 st ägg
  • 3 st äggulor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st svartpeppar
  • 1 msk smör till formarna
  • 8 st portionsformar à 1 1/2 dl
  • Garnering:
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Rensa svampen. Fräs den i smöret tills all vätska kokat in. Krydda med salt och peppar. Kör hälften av svampen i mixer. Blanda ner mjölk, grädde, ägg och äggulor och kör till en jämn smet. Krydda med salt och peppar.
  2. Smörj 8 portionsformar och fyll dem med smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min tills de stannat. Fräs schalottenlöken några min i smör. Blanda ner resten av de stekta kantarellerna och persiljan. Fördela svampblandningen på formarna och servera dem ljumma.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…