Crepesrulle med gräddfilsfyllning

Om den fylls med en stuvning kan rätten göras klar i förväg, t o m frysas in, för att senare gratineras med ost vid servering

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ¼ dl mjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Fyllning:
  • 1 dl gräddfil
  • 3 hårdkokta ägg
  • 150 g rökt eller rimmad lax, eller rökt skinka
  • 3 msk finhackad kryddgrönt
  • Riven ost till gratinering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa äggen lätt och blanda ner vetemjöl och salt. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Blanda sen ner grädden. Häll smeten i en långpanna 30x40 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda ca 15 min i mitten av ugnen. Smeten bubblar upp rätt mycket under gräddningen. Gör under tiden fyllningen.
  2. Blanda ihop gräddfil, de hackade äggen, laxen eller skinkan med de kryddgröna och lägg på den gräddade crepesrullen. Rulla ihop till en rulle och gratinera med ost på tills osten fått färg. Servera med en grönsallad både som förrätt och vickning.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept