Crostini med bönkräm och smörstekt svamp

En liten läcker smakbit är alltid rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl kokta stora vita bönor, 200 g
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 liten hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl crème fraiche
  • 20 crostini
  • Topping:
  • 200 g ostronskivling eller champinjoner
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • Rivet skal från 1 citron

Gör så här

  1. Mixa avrunna bönor, parmesan, hackad vitlök, citronsaft och hälften av crème fraichen till en slät kräm. Rör ner resten av crème fraichen och smaka av med salt. Låt stå i kylskåp i ca 20 minuter.
  2. Skär svampen i mindre bitar. Stek den i smör till fin färg. Smaka av med salt och peppar och vänd runt med persiljan.
  3. Lägg en sked bönkräm på varje crostini och toppa med stekt svamp. Strö över lite rivet citronskal och servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept