Currygratinerade skaldjur

Skaldjur under sufflétäcke.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g djupfrysta skalade räkor
  • 4 bitar djupfryst surimi (crab sticks), 50 g
  • 1 burk musslor, 250 g
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk curry
  • 2 krm salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 äggvitor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Tina räkor och surimi. Skär surimin i mindre bitar.
  3. Låt musslorna rinna av.
  4. Fördela skaldjuren i 4 ugnssäkra portionsformar eller i en större. Smaksätt créme fraichen med curry, salt och peppar. Vispa vitorna till ett riktigt fast skum, gärna med elvisp. Vänd ner äggvitorna i créme fraichen och fördela blandningen på skaldjuren.
  5. Gratinera mitt i ugnen, ca 6-8 minuter.
  6. Servera genast med bröd till.
  7. Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…