Currygriljerad helgskinka

En härlig griljering till påsk eller midsommarskinkan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2-3 kg kokt helgskinka
  • 1 ½ tsk curry
  • ½ tsk grillkrydda
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ dl ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader och ta bort nät och svål från skinkan.
  2. Blanda ägg, curry, grillkrydda och tomatpuré.
  3. Rör ner ströbrödet och stryk omgående smeten på skinkan.
  4. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 10-15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…