Currysås till lax

Kall sås till rökt lax.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök (finhackad)
  • 4 msk curry
  • 2 äggulor
  • Ca 3 dl olja med neutral smak, raps- eller solrosolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Tänk på att alla ingredienser bör ha samma temperatur, annars kan majonnäsen
  2. skära sig.
  3. Fräs lök och curry i en panna i lite olja låt svalna
  4. Rör ner gulorna i en bunke.
  5. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle under ständig vispning, så att majonnäs blir tjock och krämig som en majonnäs. Viktigt att inte vispa för hårt, då vispar man sönder äggen.
  6. Vispa i crème fraiche och curryröran smaka av med vinäger, salt och peppar.
  7. Det går snabbt och lätt om man använder elvisp eller matberedare.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr