Currystekt torsk med philurig sås

Vacker och god mat på en och samma gång!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 2 dl mjöl
  • 400 g blomkål
  • 1 dl vatten
  • 1½ msk curry
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar nymalen
  • 4 portioner basmatiris
  • Sås:
  • 1 riven och skalad gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 msk färsk mynta
  • ½-1 tsk cayennepeppar
  • 4 dl Philura

Gör så här

  1. Krydda torskfiléerna med salt, peppar, lite av curryn och vänd dem i mjöl.
  2. Stek på båda sidorna i smör.
  3. Skär blomkålen i buketter som delas i halvor.
  4. Stek dem i smör och krydda med salt, peppar och curry.
  5. Häll därefter över 1 dl vatten och låt blomkålen koka under lock tills vattnet är borta.
  6. Sås:
  7. Skala gurkan och riv den grovt.
  8. Strö över ½ tsk salt, låt stå i någon minut och pressa sedan ur vätskan.
  9. Skär myntan fint och blanda med gurkan, resterande salt, cayennepeppar och Philura.
  10. Servera det hela med basmatiris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…