Dagmars ättiksgurka

Detta recept kommer från en gammal broschyr som jag är väldigt rädd om. Den godaste inlagda gurka jag ätit!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 kg Västeråsgurka
  • 5 gula lökar i skivor
  • 2 röda chilipeppar, finhackade
  • dillkronor
  • 2 msk gult senapsfrö
  • 1 bit pepparrot i små bitar
  • 3 dl ättikssprit
  • 1 liter vatten
  • 4 dl socker
  • 1/2 dl salt

Gör så här

  1. Skär gurkorna i 2 - 5 mm tjocka skivor.
  2. Varva gurka, lök, hälften av chilipepparn, senapsfrö, hälften av pepparroten och många dillkronor i glasburkar.
  3. Lägg i resten av chilin och pepparroten överst i burkarna.
  4. Koka upp ättiksspriten, vattnet, sockret och saltet.
  5. Slå den heta lagen i burkarna och sätt genast på locket.
  6. Förvaras svalt.
  7. Hållbarhet: upp till ett år.

Kommentarer

Den är verkligen fantastiskt god, och jag kommer att fortsätta göra den.. men snälla varför tror du att jag behövde göra dubbla lag? använde 5 olika storlekar på burkar..så jag blir glad ifall du vill komma med lite råd MVH Camilla
hej japp, det är verkligen den godaste ättiksgurka jag ätit. Så lita på personen som lagt in receptet. Hela familjen är tokig i den. MVH Jessica F

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr