Dillkött, snabblagat

Dillkött brukar för det mesta vara gjort på kalv, lamm eller nötkött som får koka länge i grytan. Jag har gjort en variant med strimlad färsk skinka som kokar på betydligt kortare tid.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g färsk skinka
  • 3 morötter (250 g)
  • 3 palsternackor (200 g)
  • 6 - 7 potatisar
  • 7 1/2 dl hönsbuljong
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk ättiksprit eller pressad citronsaft
  • 1 krm strösocker
  • 1 dl hackad dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • Till servering:
  • bröd

Gör så här

  1. 1. Skär skinkan i ca 1/2 cm tjocka strimlor. Skala och skär morötter,
  2. palsternackor och potatisar i ca 1 cm tjocka strimlor.
  3. 2. Koka upp buljong och lägg ner köttet. Låt koka upp och skumma.
  4. Lägg ner morötter, palsternackor och potatis. Låt alltsammans
  5. sjuda 5-6 min, eller tills grönsakerna är mjuka och köttet känns
  6. mört.
  7. 3. Rör ut mjölet i grädden och häll ner det i buljongen. Låt koka
  8. 2-3 min. Smaka av med ättika, socker, dill, salt och peppar.
  9. 4. Servera dillköttet med bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept