Dillstekt lax

Mammas sparade urklipp

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg Stilla havslax, hellst stjärtbiten
  • 1-2 knippor dill
  • Panering och stekning:
  • 1 ägg,
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk ströbröd
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 50 g margarin eller smör
  • 1-2 dl grädde

Gör så här

  1. Låt laxen tina så mycket att den kan fileas. Börja med att fjälla fisken, filea den sedan och klipp bort stjärtfenan. Gnid in den med salt peppar från kvarn. Lägg rikligt med finklippt dill mellan filéerna, spar de grova stjälkarna. Bryn matfettet i en långpanna. Bottna med dillstjälkarna. Panera laxen i uppvispat ägg och ströbröd blandat med vetemjöl, salt och peppar.
  2. Lägg laxen i pannan och sätt in den i 225 graders ugnsvärme ca 15 minuter. Ös fisken då och då. Minska värmen till 175 grader och stek ytterligare 15 minuter. Häll i grädden mot slutet av stekningen. Servera kokt potatis, fräsch citronbestänkt grönsallat och ärtor till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…