Dillvelouté

Allt blir bättre med en skopa sås ... eller två. Sås gör tråkig mat fantastisk och fantastisk mat helt gränslöst god. Detta är en superenkel, sötsyrlig sås med smak av somrig dill. En dillvelouté helt enkelt! Dill ska skäras och inte hackas. Hackas den flera gånger så tappar den färg och spänst. Laktosfri. Ersätt mjöl med majsstärkelse för en glutenfri variant.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk valfri olja eller smör, t ex mjölkfritt
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1-3 tsk ättikssprit, 12%
  • 2 tsk socker
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl skuren dill

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl och matfett till en slät smet i en kastrull. Vispa ner lite buljong i taget så att du får en sammetslen sås utan klumpar. Låt sjuda försiktigt i 20 minuter tills mjölsmaken har försvunnit.
  2. Ta såsen av spisen och smaksätt den med ättikssprit, socker, salt och peppar. Du vill få till en god, sötsyrlig smak. Precis innan servering vänder du ner den skurna dillen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…