Dinkelfläskpannkaka med potatis

En lite matigare ugnspannkaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl dinkelsikt
  • 5 dl lättmjölk
  • 3 ägg
  • 3/4 tsk salt + 2 tsk salt
  • 200 g skivat, rimmat stekfläsk
  • 400 g potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet.
  3. Tillsätt resten av mjölken, ägg och 3/4 tsk salt, vispa till en jämn smet.
  4. Skär bort svålen från fläsket och skär det i tärningar. Lägg fläsket i en långpanna med bakplåtspapper på, och stek det mitt i ugnen i 10 minuter.
  5. Skala och grovriv potatisen under tiden. Tillsätt den i pannkakssmeten.
  6. Häll smeten över det stekta fläsket, se till så att potatisen fördelas jämnt i formen.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. tills den stannat och fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept