Dragonkyckling på bädd av potatis

Allt-i-ett-rätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10-12 medelstora potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 kyckling, ca 1 1/4 kg
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 tsk dragon
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ msk soja
  • Garnering:
  • Klippt persilja
  • Marinerade morötter:
  • 400 g morötter
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olja
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • ½ tsk timjan

Gör så här

  1. Ugn: 250/200°
  2. Smält fettet och fördela hälften på botten av en ugnssäker form eller liten långpanna. Lägg skalade potatisklyftor i formen. Stek i 250° mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  3. Dela kycklingen i 2 halvor. Salta och peppra och strö dragonen på köttsidan av kycklingen. Ta ut formen, för potatisen åt kanterna och lägg kycklinghalvorna med skinnsidan upp i mitten. Pensla kycklingen med resten av fettet blandat med soja.
  4. Sänk ugnsvärmen till 200° och stek mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pensla någon gång under tiden och vänd potatisen försiktigt. Strö över persilja och bjud rätten med en sallad och marinerade morötter.
  5. Skär morötterna i stavar och koka dem i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och häll på marinaden. Morötterna ska vara varma när marinaden hälls på.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zonale

Kickis potatisbröd

Med överbliven kokt potatis bakas detta nyttiga, billiga och smakrika bröd. Man kan naturligtvis baka på enbart vatten men ölen bidrar till mustigheten och…