Dragonsyltad hälleflundra

Gott att servera med blandad sallad med valnötter och granatäpple

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Dragon på glasburk i lag, ca 1-2 tsk
  • ½ chilli
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 1 scharlottenlök
  • Socker (efter smak men ca ½ dl är lagom)
  • 1 liter vatten
  • Hel svartpeppar
  • 1-2 bitar hälleflundra (mängden kan väljas själv beroende på hur många som ska njuta maten)

Gör så här

  1. Hacka chilin och löken och blanda resten av ingredienserna. Låt allt koka kraftigt i ca 10-15 min,
  2. sänk värmen till sjudningspunkt.
  3. Lägg i hälleflundrabitarna som de är utan skinn och låt det sjuda i ca 5 min. Ta sen av från spisen och låt hälleflundran stå och dra åt sig smak tills det att lagen har blivit kall.
  4. Kolla så att fisken är klar genom att "bryta" den.
  5. Är den inte helt färdig, så ge den bara ett försiktigt uppkok igen och dra sen av från plattan igen.
  6. Väldig lätt men god rätt. gott till sallad med remouladsås och posherat ägg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept